Om du fått någon form av idrottsskada

Att träna och idrotta är hälsosamt i rätt mängd. Däremot bör du vara försiktig så du inte skadar dig, det gäller att idrotta korrekt. Skulle du skada dig är det viktigt att du lär dig hur du tar hand om dig själv och när du ska söka hjälp.

Första hjälpen och behandling

Oavsett om det gäller en sårskada eller muskelskada bör du ha ett första hjälpen-kit hemma för att ta hand om skadan. I kittet finns instruktioner hur du hjälper dig själv eller andra. Du bör också alltid ha is hemma för att kunna kyla ner en skada som uppkommer. Om du inte har is går frysta produkter också bra.

När ska du söka hjälp?

Om du utfört första hjälpen på skadan och du fortfarande inte blir bättre bör du söka hjälp. Ta gärna hjälp hos Muskelcentrum som har professionell personal som kan hjälpa dig. Se till att inte vänta för länge med att söka hjälp, då en skada kan förvärras om den inte behandlas snabbt.

Träna rätt och undvik skador

Se till att alltid stretcha innan du ger dig ut på ett idrottspass. Du bör även tänka på att aldrig anstränga dina muskler alldeles för mycket. Träna hårdare med tiden, försök inte ge dig på den värsta träningen direkt.