Ny stuga till tomten

Related Post

En stuga på tomten kan ha en mängd ändamål. Du kan till exempel använda den som gästhus, eller kanske en plats när tonåringen vill flytta hemifrån.

Attefallsstugor

Tack vare en ny lag från 2020 får du nu sätta upp ett så kallat attefallshus på tomten. Det betyder att utrymmet får vara upp till 30 kvadratmeter utan att bygglov krävs. På en såpass stor yta får du plats med både det ena och det andra. Du kan till exempel dela in stugan i två separata rum. Ta en titt på nätet och köp din timmerstuga Attefall här.

Att tänka på innan du sätter in en stuga

Även om du inte behöver bygglov så finns det ändå en del du bör tänka på. Du måste till exempel anmäla bygget till kommunen och skicka in tomtkarta, bygg- och VA-ritningar. Sedan säger kommunen till när du får börja bygget. Om huset hamnar nära grannen så kan du behöva tillstånd ifrån dem också. Det är också viktigt att du väljer en lugn del av tomten.

Inreda i stugan

Tänk på vad ändamålet för stugan är och planera inredningen innan du bestämmer dig för själva stugan. En stuga för tonåringen behöver kanske annan inredning än en gäststuga till exempel. Sen är det bara fantasin som sätter gränser!

Posted in Okategoriserade