Motorsport

Oavsett om det handlar om bilar, motorcyklar eller fyrhjulingar så är motorsport alltid något som fascinerar, kanske framför allt eftersom det som bekant alltid är fartfyllt och väldigt spännande att följa.

Bilsport

Inom bilsporten förekommer en rad olika grenar och varianter som till exempel racing, rally, rallycross samt dragracing för att nämna några. Formel 1 är troligtvis den mest prestigefyllda grenen inom bilsport och också den som lockar mest publik. Förutom F1 finns det även rad andra kända tävlingar inom bilsporten som till exempel Le Mans 24-timmars och Dakarrallyt.De allra snabbaste bilarna inom bilsporten finner man dock inom dragracingen där de snabbaste bilarna når en hastighet på över 400 km i timmen.

Motorcykelsport

Den mest kända grenen inom MC-sporten är troligtvis roadracingen eftersom det är här som de allra snabbaste och mest kraftfulla motorcyklarna deltar. Andra populära grenar inom motorcykelsporten är bland annat motocross, trial, enduro, speedway samt isracing.

Motorsport i Sverige

I Sverige har alltid motorsporten varit populär. Den kanske mest kända motortävlingen i Sverige är Svenska rallyt, eller Rally Sweden som är det officiella namnet sedan några år tillbaka. Svenska rallyt räknas av många som ett av de allra tuffaste loppen i VM-serien eftersom det är enda tävlingen på säsongen som körs i vinterväglag på trånga och isiga skogsvägar i de värmländska skogarna.En annan känd motortävling i Sverige och som för övrigt också är landets äldsta är Novemberkåsan som körs på motorcykel av typen enduro. Loppet körs över 30 mil, varav 20 mil på natten. Novemberkåsan är av många ansett som något av det absolut tuffaste man kan ta sig an då det körs ute i skog och mark, ofta med många svåra och knepiga passager i form av till exempel bäckar och andra vattendrag.