Motorklubbar för ungdom till vuxna

Har man ett stort intresse för motorsport vill man så klart dela intresset med likasinnade. Genom att bli medlem i en motorklubb kan man skaffa nya vänner med samma hobbies, samt får chansen att utveckla sitt motorintresse. 

Ungdomar – börja med moppe

För ungdomar kan man börja med att starta en eller delta i en mopedklubb. Är man yngre än arton kan man inte ta körkort, men man kan äga och köra en moped. Och för många som gillar fart och att meka är en moped den perfekta starten. De är relativt lättbyggda och det är lätt att hitta reservdelar till de stora märkena såsom Yamaha.Finns det ingen klubb eller förening i din stad kan du starta en egen med kompisarna. Den kan vara informell eller mer formell med ett syfte, exempelvis att lära unga människor om mekanik eller ett sätt för ungdomar som har svårt i sociala situationer att komma ut på vardagskvällarna och träffa andra.

Vuxna – testa en rallyklubb

När man har fyllt arton kan man gå vidare till en vuxenklubb eller förening. Har man tagit körkortet kan man bli medlem i en bilklubb eller till och med börja i en rallyklubb för att få köra väldigt fort under kontrollerade former. Det finns rallyklubbar över hela Sverige, det är en av våra största motorsporter, och medlemskap är inte dyrt eller svårt att få.Man kan faktiskt vara med i en rallyklubb när man är ännu yngre men det brukar finnas vissa restriktioner: man kanske inte får köra bilarna eller så får man bara köra om än äldre person är med i bilen. Det finns faktiskt vissa klubbar där man kan få arbeta som kartläsare redan vid 13 år.